Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en mind het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Kern van je lichaam

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Waarom Pilates?

Pilates heeft veel voordelen, want je kan de principes van Pilates in elke andere training benutten. Maar ook voor het herstel van blessures of bij bijvoorbeeld rugklachten is Pilates bij uitstek geschikt omdat je heel gecontroleerd je spieren traint.

8 voordelen van de Pilatesmethode:
* versterking buikspieren
* stabilisatie van de wervelkolom
* verbeterde houding
* verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
* verbeterde lenigheid
* betere coördinatie
* versterking zelfbewustzijn
* soepelere bewegingen

Wat moet ik meenemen?

Zorg voor comfortabele, makkelijk zittende kleding. Neem ook een handdoek mee. De oefeningen zijn voor iedereen prima te volgen, wees welkom!