Strength cursus

Welkom bij onze Strength cursus, een 16-weeks programma dat veel meer omvat dan alleen het vergroten van je fysieke kracht. We werken met periodisering om je kracht tot nieuwe hoogten te brengen, maar we willen benadrukken dat ademhaling en mentale veerkracht niet te onderschatten elementen zijn die bijdragen aan jouw groei, zowel fysiek als mentaal.

In deze cursus gaat het niet alleen om het tillen van gewichten, maar ook om het begrijpen en beheersen van je ademhalingstechnieken om je prestaties te verbeteren. Je leert hoe je ademhaling en krachttraining effectief kunt combineren, waardoor je niet alleen sterker wordt, maar ook doelgerichter traint.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan je mentale veerkracht. Tijdens onze Mental Coaching workshop zul je leren hoe je het maximale uit jezelf kunt halen, zelfs tijdens de meest uitdagende trainingen. We willen dat je positief blijft en je zelfvertrouwen vergroot, niet alleen in de sportschool, maar in alle aspecten van je leven.

We willen dat je weet dat deze 16 weken niet alleen draaien om het opbouwen van fysieke kracht, maar ook om het cultiveren van discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. We willen dat je het gevoel hebt dat je elke dag sterker wordt, niet alleen in de sportschool, maar ook daarbuiten.

Dit programma is geschikt voor iedereen die beschikt over een basisconditie. Een basisconditie betekent dat je dagelijkse activiteiten zonder overmatige inspanning kunt uitvoeren. Het betekent dat je in staat bent om bijvoorbeeld een trap op te lopen zonder buiten adem te raken, of een wandeling te maken zonder veel te moeten rusten. Een basisconditie omvat ook het vermogen om minimaal 5 km te kunnen hardlopen en een redelijke hoeveelheid spierkracht en uithoudingsvermogen te hebben.

Het is belangrijk om een basisconditie te hebben voordat je begint met intensievere trainingsprogramma’s om blessures en overbelasting te voorkomen. Om een basisconditie te bereiken is regelmatig bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen, en gezond eten belangrijk.

Onze ervaren trainers zullen je begeleiden bij elke stap van het proces en je motiveren om grenzen te verleggen die je misschien voorheen voor onmogelijk hield.

Onthoud, succes komt niet vanzelf. Het vereist toewijding, vastberadenheid en een bereidheid om het onbekende te verkennen.

Week 1 begint met 2 waardevolle workshops

Tijdens onze workshop over ademhaling in combinatie met krachttraining leer je verschillende ademhalingstechnieken en hoe deze te combineren zijn met krachttraining, zodat je je prestaties kunt verbeteren.

Met onze workshop Mental Coaching, ontdek je hoe je het maximale uit jouw 3RM Meting kunt halen en jezelf kunt motiveren om positief te blijven tijdens uitdagende trainingen.

Week 2 begint met een cruciale 1 RM meting, waarbij we je huidige krachtniveau vaststellen. Deze meting bepaalt de intensiteit van jouw periodisering.

Van week 3 tot en met week 5 duiken we dieper in je training met een intensieve focus op 80% van je 1 RM, waarbij je 8 herhalingen zult doen om je kracht op te bouwen.

Week 6 is een deload-week waarin we je een beetje rust gunnen met slechts 50% van je 1 RM en 6 herhalingen.

Van week 7 tot en met week 9 verhogen we de intensiteit naar 85% van je 1 RM met 6 herhalingen.

Week 10 is weer een deload om je lichaam te herstellen voor week 11 tot en met week 13, waar je op 90% van je 1 RM zult trainen en 5 herhalingen zult uitvoeren om je kracht verder te vergroten.

Week 14, onze laatste deload-week, geeft je de kans om te herstellen en je voor te bereiden op de ultieme test.

Week 15 sluit af met een nieuwe 3 RM meting om je vooruitgang te meten na deze intensieve periode.

Onze Strength cursus daagt je niet alleen fysiek uit, maar het is ook een reis naar zelfverbetering en zelfontdekking. We begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar we geloven dat de beloningen die gepaard gaan met een toegewijde inzet de moeite waard zijn.

Dus, ben je klaar om jezelf uit te dagen en je krachtige potentieel te ontdekken met onze Strength cursus? Sluit je dan aan bij onze 16-weekse strength cursus en maak de toewijding voor jezelf. Samen zullen we de reis naar succes bewandelen en je helpen om een betere versie van jezelf te worden.