Sociaal en lokaal impact maken

Allround Training Ede is trots om een actieve partner te zijn van Werkkracht en de gemeente Ede en zich in te zetten voor de sociale betrokkenheid en welzijn van de lokale gemeenschap. We geloven dat het belangrijk is om ons steentje bij te dragen aan de gemeenschap waarin we opereren en zijn toegewijd om samen te werken met lokale organisaties en initiatieven om dit te bereiken. Ons doel is om het leven van mensen te verbeteren door middel van fitness, gezondheid en mentale welzijn. Maar we willen ook verder gaan dan dat door ons in te zetten voor sociale verantwoordelijkheid en te werken aan de ontwikkeling en ondersteuning van de gemeenschap. Dit kan op vele manieren, zoals het werken met lokale organisaties om programma’s te ontwikkelen die gericht zijn op gezondheid en welzijn. We geloven dat Allround Training Ede een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de gemeenschap van Ede en we kijken ernaar uit om nog meer samen te werken met de gemeente en lokale organisaties om dit te bereiken. Door samen te werken, kunnen we een gezonde, gelukkige en welvarende gemeenschap opbouwen waarin iedereen kan meedoen.

Leerwerktraject in de Fitnessbranche

In dit traject worden middels het netwerk van Allround Training Ede, maar ook via jongerenwerkers, trajectbegegeleiders jongeren aangesproken om aan de slag te gaan met een opleiding tot sportinstructeur. Tijdens deze periode worden zij begeleid om ook aan basisvaardigheden te werken, te bewegen en hun opleiding te kunnen halen. Het perspectief is een baan bij een van de vele sportbedrijven die Ede rijk is. Daarnaast zal in samenwerking met Allround Training en het WSP een breder netwerk worden aangeboord waar deze jongeren naar door kunnen stromen. De jongeren worden opgeleid middels de Fitvak opleiding tot het diploma Fitvak A. Dit is een diploma dat toegang geeft tot beroepen in de sport en fitness branche. De opleiding duurt een half jaar, inclusief praktijkuren. Er is de intentie tot een baan.

Inzet van sport als middel voor mensen die naar Nederland gevlucht zijn

Allround Training Ede biedt in samenwerking met de gemeente Ede sportactiviteiten aan voor vluchtelingen. Sporten kan voor vluchtelingen een belangrijk middel zijn om fysieke en mentale gezondheid te behouden en te verbeteren. Sporten kan ook helpen bij het verbeteren van de integratie en het gevoel van verbondenheid in een nieuwe gemeenschap. Naast de fysieke voordelen kan sporten ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals teamwork, communicatie en leiderschap. Dit kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het vergroten van kansen op werk en andere kansen in de gemeenschap. Het is belangrijk om te benadrukken dat het aanbieden van sportactiviteiten voor vluchtelingen niet alleen over sport gaat. Het gaat ook om het bieden van een veilige omgeving waar vluchtelingen zich welkom voelen en zich kunnen integreren in de samenleving. Het kan ook helpen bij het overwinnen van de psychologische effecten van trauma en het creëren van een gevoel van hoop en optimisme voor de toekomst. Kortom, sporten kan een krachtig middel zijn voor vluchtelingen om hun fysieke en mentale gezondheid te behouden en te verbeteren, evenals hun integratie in een nieuwe gemeenschap te vergemakkelijken.

Fit-In programma voor mensen in de bijstand

Binnen het Fit-In programma van Werkkracht zorgen wij voor sportlessen die verder gaan dan lichamelijke activiteit. Deze actieve cursus omvat ook gezamenlijke kookactiviteiten, waar deelnemers worden ondergedompeld in een gezonde(re) levensstijl. Door sport als krachtig middel te gebruiken, ondersteunen we mensen in de bijstand bij het verbeteren van fysieke en mentale gezondheid, vergroten we zelfvertrouwen en ontwikkelen we vaardigheden die hen helpen op de arbeidsmarkt. Sport draagt bij aan teambuilding, communicatie, en leiderschap, wat de zelfverzekerdheid vergroot en kansen op werk en bredere gemeenschapskansen vergroot. Onze programma’s verminderen stress en angst, verbeteren de algehele stemming en verhogen het energieniveau, wat cruciaal is voor de mentale gezondheid en het voorkomen van depressie. Allround Training Ede blijft zich krachtig inzetten voor sociale verantwoordelijkheid en de ontwikkeling van onze lokale gemeenschap. Onze focus ligt op het verrijken van levens door middel van sport, gezondheid en mentale welzijn. Doe ook mee, en laten we samen bouwen aan een sterkere, gezondere en meer verbonden Edese gemeenschap!
Allround sociaal