Sociaal en lokaal impact maken

Allround Training Ede is trots om een actieve partner te zijn van de gemeente Ede en zich in te zetten voor de sociale betrokkenheid en welzijn van de lokale gemeenschap.

We geloven dat het belangrijk is om ons steentje bij te dragen aan de gemeenschap waarin we opereren en zijn toegewijd om samen te werken met lokale organisaties en initiatieven om dit te bereiken. Ons doel is om het leven van mensen te verbeteren door middel van fitness, gezondheid en welzijn. Maar we willen ook verder gaan dan dat door ons in te zetten voor sociale verantwoordelijkheid en te werken aan de ontwikkeling en ondersteuning van de gemeenschap.

Dit kan op vele manieren, zoals het aanbieden van gratis of sterk gereduceerde tarieven voor bepaalde groepen, het organiseren van evenementen om bewustzijn te creëren voor belangrijke sociale kwesties, en het werken met lokale organisaties om programma’s te ontwikkelen die gericht zijn op gezondheid en welzijn.

We geloven dat Allround Training Ede een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de gemeenschap van Ede en we kijken ernaar uit om nog meer samen te werken met de gemeente en lokale organisaties om dit te bereiken. Door samen te werken, kunnen we een gezonde, gelukkige en welvarende gemeenschap opbouwen waarin iedereen kan gedijen.

Leerwerktraject in de Fitnessbranche

In dit traject worden middels het netwerk van Allround Training Ede, maar ook via jongerenwerkers, trajectbegegeleiders jongeren aangesproken om aan de slag te gaan met een opleiding tot sportinstructeur. Tijdens deze periode worden zij begeleid om ook aan basisvaardigheden te werken, te bewegen en hun opleiding te kunnen halen. Het perspectief is een baan bij een van de vele sportbedrijven die Ede rijk is. Daarnaast zal in samenwerking met Allround Training en het WSP een breder netwerk worden aangeboord waar deze jongeren naar door kunnen stromen. De jongeren worden opgeleid middels de Fitvak opleiding tot het diploma Fitvak A. Dit is een diploma dat toegang geeft tot beroepen in de sport en fitness branche. De opleiding duurt een half jaar, inclusief praktijkuren. Er is de intentie tot een baan. Verschillende sportbedrijven hebben al interesse getoond om kandidaten die hun diploma behalen in dienst te nemen.
Lees hier het  indrukwekkende verhaal van Osama

Inzet van sport als middel door Allround Training Ede bij Oekraïense vluchtelingen

Allround Training Ede biedt in samenwerking met de gemeente Ede sportactiviteiten aan voor vluchtelingen.

Sporten kan voor vluchtelingen een belangrijk middel zijn om fysieke en mentale gezondheid te behouden en te verbeteren. Sporten kan ook helpen bij het verbeteren van de integratie en het gevoel van verbondenheid in een nieuwe gemeenschap.

Naast de fysieke voordelen kan sporten ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals teamwork, communicatie en leiderschap. Dit kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het vergroten van kansen op werk en andere kansen in de gemeenschap.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het aanbieden van sportactiviteiten voor vluchtelingen niet alleen over sport gaat. Het gaat ook om het bieden van een veilige omgeving waar vluchtelingen zich welkom voelen en zich kunnen integreren in de samenleving. Het kan ook helpen bij het overwinnen van de psychologische effecten van trauma en het creëren van een gevoel van hoop en optimisme voor de toekomst.

Kortom, sporten kan een krachtig middel zijn voor vluchtelingen om hun fysieke en mentale gezondheid te behouden en te verbeteren, evenals hun integratie in een nieuwe gemeenschap te vergemakkelijken.

Kracht & Balans voor 65 plussers

Allround Training Ede biedt in samenwerking met Pilates4You2 een Kracht & Balans les aan voor fitte senioren. Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Om gezond oud te worden is het belangrijk sporten onderdeel te maken van je dagelijks leven. Kracht & Balans is speciaal voor fitte  senioren. Deze les is een combinatie training van Pilates, Yoga en krachtoefeningen. Met aandacht voor stretchen, coördinatie en ontspanning. Bewegen zorgt er voor dat spieren en gewrichten soepel blijven en dat je conditie op peil blijft. Bewegen is ook goed voor je hersenen. Het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson.

Fit-In

Binnen het Fit-in programma van Werkkracht verzorgen wij de sportlessen.

Fit-In is een actieve cursus met kook- en sportlessen. In dit gezondheidsprogramma maken de deelnemers kennis met een gezonde(re) levensstijl. Samen met een groep ga je gezond koken en sporten.

Sport kan een krachtig middel zijn voor mensen die in de bijstand of op een uitkering leven. Het kan helpen bij het verbeteren van hun fysieke en mentale gezondheid, het vergroten van hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van vaardigheden die hen kunnen helpen bij het vinden van werk.

Sporten kan ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals teamwork, communicatie en leiderschap. Dit kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het vergroten van kansen op werk en andere kansen in de gemeenschap. Daarnaast kan sporten helpen bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de algehele stemming en het verhogen van het energieniveau. Dit kan op zijn beurt helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid en het verminderen van het risico op depressie.

Sportprogramma’s voor mensen in de bijstand of op een uitkering kunnen ook helpen bij het verminderen van sociale isolatie en het vergroten van de sociale verbondenheid. Door deel te nemen aan sportactiviteiten kunnen deelnemers nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan sociale activiteiten die bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Kortom, sport kan een belangrijk middel zijn voor mensen in de bijstand of op een uitkering om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, hun vaardigheden te ontwikkelen en hun kansen op werk en andere kansen in de gemeenschap te vergroten.

Parkinson boksen

Mensen met Parkinson hebben veel baat bij bokstraining. Het is zo ontzettend goed omdat je van alles tegelijk moet doen. Je voert dubbeltaken uit: stoten, balanceren, nadenken. En dat is belangrijk voor mensen met Parkinson. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Iedereen kan deelnemen, op ieder niveau van de ziekte van Parkinson zijn er verbeteringen mogelijk. De trainer houdt uitdrukkelijk rekening met ieders mogelijkheden.

Je bokst jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen je kwaliteit van leven, voor jezelf en je levenspartner.

Allround sociaal