Protocol voor de leden van Allround Training Ede bij temperaturen boven de 30 graden:

 • Blijf op de hoogte van eventuele hittegolven of extreme hitte-waarschuwingen afgegeven door lokale autoriteiten: Houd de weersvoorspellingen in de gaten en blijf op de hoogte van eventuele hittegolven of extreme hitte-waarschuwingen die zijn
 • Trainers zullen de leden tijdig informeren over mogelijke aanpassingen in het trainingsplan en de locatie van de les (binnen of buiten). Let goed op de communicatiekanalen van Allround Training Ede, zoals e-mail, sociale media of de website, voor updates en instructies met betrekking tot de trainingen bij warm weer.
 • Pas je kleding aan: Draag lichtgewicht, ademende kleding die je lichaam koel houdt. Vermijd donkere kleuren en kies voor lichte kleuren die de warmte reflecteren. Het dragen van een hoed en zonnebrandcrème gebruiken wordt ook sterk aangeraden.
 • Hydrateer voldoende: Drink voldoende water voor, tijdens en na de trainingssessie. De trainers zullen tijdens de les  regelmatig pauzes inlassen om water te drinken. Moedig andere leden aan hetzelfde te doen. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven om uitdroging te voorkomen. Neem je eigen waterfles mee naar de training.
 • Trainers zullen het tempo en de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan de weersomstandigheden. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en je grenzen te respecteren. Neem indien nodig extra rusttijden tijdens de trainingssessie.
 • Let op tekenen van oververhitting: Wees alert op symptomen van oververhitting, zoals duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid of flauwvallen. Als je je onwel voelt, stop dan onmiddellijk met de training en zoek een koele, schaduwrijke plek op. Raadpleeg een trainer of medewerker van Allround Training Ede voor hulp indien nodig.
 • Indien mogelijk zullen trainers voor de buiten trainingssessies deze verplaatsen naar schaduwrijke gebieden om directe blootstelling aan de zon te verminderen. Zoek indien nodig zelf ook schaduwrijke plekken op tijdens de trainingssessie.
 • Luister naar de instructies en adviezen van de trainers tijdens de trainingssessie. Volg hun aanwijzingen op en respecteer eventuele wijzigingen in het trainingsplan om de veiligheid en het welzijn van alle leden te waarborgen.
 • Blijf op de hoogte van professioneel advies: Raadpleeg relevante bronnen zoals de richtlijnen van gezondheidsautoriteiten of sportmedische professionals voor aanvullende informatie over het trainen in warm weer.

Protocol: Annulering van activiteiten bij luchtvochtigheid boven 75%

 1. Allround Training Ede hanteert een protocol om de veiligheid en gezondheid van de leden te waarborgen.
 2. Bij het monitoren van de weersomstandigheden wordt speciale aandacht besteed aan de luchtvochtigheid.
 3. Zodra de luchtvochtigheid boven de 75% stijgt, worden de volgende stappen genomen:
 4. a. Alle geplande activiteiten worden onmiddellijk geannuleerd.
 5. b. De leden worden op de hoogte gebracht van de annulering via de gebruikelijke communicatiekanalen, zoals e-mail, sociale media en/of telefoon.
 6. c. Er wordt gecommuniceerd dat de annulering plaatsvindt vanwege het risico op oncompenseerbare warmtebelasting en het ontstaan van hitteziekte.
 7. d. Alternatieve activiteiten of vervangende trainingsmethoden worden aanbevolen die minder risico met zich meebrengen voor de leden in deze weersomstandigheden. Bijvoorbeeld, indoor trainingen of trainingen op een ander tijdstip wanneer de luchtvochtigheid weer binnen een veilig bereik valt.
 8. e. Het protocol wordt gecommuniceerd naar alle betrokken medewerkers, trainers en instructeurs, zodat zij op de hoogte zijn van de maatregelen bij hoge luchtvochtigheid.
 9. Activiteiten worden pas hervat wanneer de luchtvochtigheid weer onder de 75% is gedaald en de omstandigheden veilig zijn voor de leden.
 10. Allround Training Ede behoudt zich het recht voor om het protocol naar eigen inzicht aan te passen of af te wijken in geval van specifieke omstandigheden of adviezen van relevante autoriteiten, zoals gezondheids- of weersinstanties.

Opmerking: Dit protocol is opgesteld op basis van de verstrekte informatie en kan worden aangepast aan specifieke behoeften en omstandigheden van Allround Training Ede. 

Protocol bij onweer

Bij onweer vervalt de training.

Mocht het tijdens de training plotseling gaan onweren dan zorgen de trainers ervoor dat iedereen zo snel mogelijk naar een veilige plek gaat om te schuilen (niet onder een boom!). 

Tips voor trainen in warm weer

Trainen in warm weer kan uitdagend zijn, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je veilig en effectief blijven sporten. 

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het trainen in warme omstandigheden:

 1. Drink voldoende water: Hydratatie is essentieel bij het sporten in warm weer. Drink regelmatig water, zelfs als je geen dorst hebt. Begin goed gehydrateerd aan je training en blijf gedurende de sessie hydrateren.
 2. Kies het juiste tijdstip: Vermijd de warmste uren van de dag, meestal tussen 11.00 en 15.00 uur. Train ’s ochtends vroeg of laat in de avond, wanneer de temperaturen iets lager zijn.
 3. Draag geschikte kleding: Kies lichte, ademende kleding die vocht afvoert en je lichaam koel houdt. Vermijd donkere kleuren, omdat die warmte vasthouden.
 4. Bescherm jezelf tegen de zon: Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF en draag een pet of zonnehoed om je hoofd en gezicht te beschermen tegen de zonnestralen. Vergeet niet om ook je ogen te beschermen met een zonnebril met UV-bescherming.
 5. Luister naar je lichaam: Let goed op tekenen van oververhitting, zoals duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid of een snelle hartslag. Als je deze symptomen ervaart, stop dan met trainen, zoek een koele plek en drink water.
 6. Pas je intensiteit aan: Trainen in warm weer kan vermoeiender zijn dan normaal, dus pas de intensiteit van je training aan. Verlaag de snelheid, verleng je herstelperiodes tussen oefeningen en neem voldoende rust.
 7. Zoek schaduwrijke routes: Kies routes waar je kunt profiteren van natuurlijke schaduw. Dit kan helpen om je lichaamstemperatuur onder controle te houden.
 8. Train samen: Trainen met een partner kan nuttig zijn, vooral bij warm weer. Jullie kunnen elkaar in de gaten houden en eventuele tekenen van oververhitting opmerken.
 9. Luister naar je lichaam: Iedereen reageert anders op warm weer, dus luister naar je lichaam. Als je je niet goed voelt of als de hitte te overweldigend is, overweeg dan om je trainingssessie uit te stellen of binnen te trainen.

Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat bij het sporten in warm weer. Let op de signalen van je lichaam, pas je training aan en zoek indien nodig medische hulp.