Techniekles boksen

Tijdens deze technieklessen kan iedereen, zowel beginners als de meer ervaren deelnemer de basistechnieken uit het (kick)boksen aanleren en verbeteren.

In de techniekles duo-boksen staat het aanleren van ‘duo- boksen’ centraal. Dit is een training waarin je leert om op een methodische en veilig met elkaar te sparren. In deze training is sparren een onderdeel van de totale training.

In het duo-boksen ligt het accent niet alleen op het aanvallen, maar op (‘de kunst’) van het zelf verdedigen. Het leren jezelf te verdedigen staat dus ten alle tijden centraal.

In de techniekles boksen ligt het accent op het aanleren van de basistechnieken van het (kick) boksen op de bokszak oftewel: ‘Heavy bag training’.

De technieken die worden aangeleerd of kunnen worden verfijnd: gevechtshouding, voetenwerk, verplaatsen, aanvallen en verdedigen van hoge en lage directe stoten, hoge en lage hoeken, opstoten, lever- en miltstoot, voorwaartse trap en indraaitrappen.

De methodiek die tijdens deze lessen wordt aangehouden komt uit het MZV (militaire zelfverdediging). De visie is dan ook gebaseerd op kennis en kunde uit het leger. Door middel van zelfverdediging kunnen niet alleen fysieke eigenschappen (zoals kracht, uithoudingsvermogen, coördinatievermogen) en mentale eigenschappen (bijvoorbeeld geduld, zelfvertrouwen, discipline, zelfbeheersing) geoptimaliseerd worden, maar ook sociale menseigenschappen (o.a. samenwerken, inlevingsvermogen, observatie, communicatie en aanpassingsvermogen). MZV wordt dus ingezet als middel en niet alleen als doel.

Houd er rekening mee dat je deelneemt aan een low-impact les waarin het aanleren van de technieken centraal staat. De term ‘low impact’ betekent “geringe belasting” of “geringe impact”. Low-impact training, of kortweg LIT, is een trainingsmethode die wordt uitgevoerd onder een lage tot matige belasting.

Vaardigheden ontwikkelen geeft jouw work-out een doel. Door te investeren in je eigen (kick)boks vaardigheden haal je meer voldoening uit de reguliere conditie bokszaktrainingen en de contact les die wij aanbieden.