Allround kidz

Allround Kidz is het lesprogramma binnen Allround Training Ede speciaal voor kinderen.

Deze les staat in het teken van het verbeteren van de fysieke en mentale weerbaarheid van het kind. We werken aan het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden doormiddel van verschillende spelvormen en boks oefeningen. Boksen is in deze les het middel en dient als metafoor met als doel inzichten in én bewustwording over eigen gedachten, gevoelens en reacties te krijgen. Boksen stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen, weerbaarheid, doorzettingsvermogen en wederzijds respect, waardoor kinderen op een laagdrempelige wijze werken aan hun persoonlijke groei. Dit zorgt ervoor dat boksen en opvoeden een unieke onlosmakelijke combinatie is.

Wij stimuleren de kinderen om samen te werken, grenzen te verleggen, positief te communiceren en om een positief zelfbeeld te ontwikkelen in een veilige omgeving. Vanuit de didactiek is bekend dat een veilig gevoel en een veilige omgeving cruciaal zijn voor kinderen om nieuwe dingen te leren en zich verder te ontwikkelen. Met de boks oefeningen en de spelvormen zullen de kinderen zich snel veilig voelen en zetten ze stappen in zowel hun fysieke als mentale weerbaarheid. Hierbij staat plezier en in beweging zijn centraal.

De technieken uit het boksen zetten wij in als instrument om vele vaardigheden te ontwikkelen, te denken aan:
* samenwerken;
* zelfbeheersing;
* zelfvertrouwen;
* concentratie;
* omgaan met druk;
* balans in lichaam en mindset;
* ervaren dat je meer kunt dan je denkt;
* je eigen kracht voelen en ervaren;
* weerbaarheid.

De basistechnieken van het boksen worden uitgevoerd op de bokszak of op elkaars bokshandschoenen. Er wordt niet gebokst op hoofd en lichaam.

Vanaf maandag 13 maart 2023 gaan we werken met twee verschillende leeftijdsgroepen groepen

* Maandag 16.00 tot 17.00 uur 4 t/m 8 jaar
* Maandag 17.00 tot 18.00 uur 9 t/m 14 jaar

* Woensdag 15.00 tot 16.00 uur 4 t/m 8 jaar
* Woensdag 16.00 tot 17.00 uur 9 t/m 14 jaar