Het verhaal van: Marieke

Ik ben eigenlijk nooit echt onsportief geweest. Van mijn vijfde tot mijn 21e heb ik fanatiek gehandbald. Wel ben ik sinds de puberteit eigenlijk iets te zwaar. Na een jaar high school in Amerika kwam ik veel te zwaar terug. Als ik nu zelf naar de foto’s kijk, schrik ik nog steeds.

In oktober 2012 kwam voor mij mentaal een omslag en wilde ik er echt iets aan gaan doen. Via destijds PHC ben ik aan de slag gegaan met Lisette als personal trainer. De kilo’s vlogen eraf en ik begon me steeds lekkerder te voelen in mijn eigen lichaam. Na 20 weken was ik ruim 15 kilo kwijt en een stuk sterker dan ik ooit geweest was.

Helaas blijk ik erg moeite te hebben met het vinden van balans. Ik kan met gemak 5 dagen in de week gaan sporten, maar om daarbij gezond te blijven eten is een heel ander verhaal. Van de 15 kilo zaten er ondertussen weer bijna 10 aan. Ontzettend zonde! In 2014 heb ik daarom nogmaals meegedaan met een programma van Lisette. Opnieuw beviel mij dit supergoed en raakte ik in een paar weken tijd weer een aantal kilo kwijt.

Toen ik voor school 4,5 maand naar het buitenland ging, daarna druk was met afstuderen én een hele mooie reis door Australië heb gemaakt is het sporten allemaal wat minder geworden. Mijn eetpatroon was daarentegen niet veranderd. Resultaat: eigenlijk weer terug bij waar ik in 2012 begonnen was.

Terwijl ik die reis door Australië aan het maken was, zijn Lisette en Gerdo begonnen met Allround in de vorm waarin hij nu is. Dus toen ik de draad weer op wilde pakken kon ik meteen aan de bak. In december heb ik de eerste proefles Girl Power gedaan. Ik heb 3 dagen moeite gehad met uit bed komen en mijn veters strikken, maar wat was het weer lekker om al die oefeningen te doen! Vrij snel heb ik ook een keer meegedaan met een bokszaktraining. Heerlijk om even een uur lang alles uit jezelf te halen en op die zak te rammen. Vanaf januari ben ik steeds vaker de krachttrainingen gaan doen. Ik merk dat ik er veel voldoening uit haal om op die manier mijn grenzen te verleggen. Elke keer iets zwaarder proberen, op naar weer een nieuw PR!

De afgelopen 3 maanden heb ik mijn abonnement bij Allround laten bevriezen. Ik heb namelijk een hele mooie reis door Zuid-Amerika gemaakt. Vorige week ben ik weer begonnen en het voelt als thuiskomen. Ik viel meteen met mijn neus in de boter en kon meedoen met het Strong Man special event. De manier waarop iedereen elkaar motiveert en aanmoedigt, maar ook de ruimte voor humor die er is, maakt het heel prettig om bij Allround te trainen!

Op de weegschaal is het verschil niet groot, maar ik merk dat ik zowel mentaal, als fysiek een stuk sterker ben. De aankomende tijd zal ik lekker blijven trainen, op naar die volgende PR dag!