Het verhaal van: Rinus

Op 22 jarige leeftijd (1973) moest ik, door een mislukte knieoperatie, stoppen met voetbal. Door een tweede knieoperatie, 3 jaar later, kwam er herstel in die linkerknie, maar vanaf dat moment heb ik eigenlijk nooit meer iets aan sport gedaan. In 2013 ging mijn gewicht over de 100 kilo. Toen ben ik met mezelf in gesprek gegaan en gezegd ‘Nu moet er iets gebeuren’.

In het najaar van 2013 ben ik met Bootcamp begonnen bij Allround Training Ede op het Kazerneterrein. Om toch een betere basis te krijgen in het eerste halfjaar van 2014 ben ik de Basiscursus van Allround Training Ede gaan volgen. Aan het einde van deze cursus woog ik nog 87 kilo. Een doel was bereikt! Ik ben het sporten zo leuk gaan vinden dat ik door ben gegaan met Bootcamp en dit blijf ik doen zolang het kan.

Naast dat ik me veel beter voel, fysiek en mentaal, vind ik het sociale aspect ook ontzettend belangrijk. Sinds juli 2016 ben ik met pensioen, dus nu heb ik zeker alle tijd om te sporten. Ik heb 17 jaar (naast mijn werk) van alles in de politiek gedaan, maar aan het sporten beleef ik toch echt het meeste plezier.

Wat ik hoop is dat mijn verhaal meer 55 plussers inspireert te gaan sporten bij Allround Training Ede, want iedereen is welkom en elk niveau kan hier beginnen. De trainers bij Allround Training Ede geven, vanuit hun visie, de ruimte om zelf je grenzen op te zoeken en aan te geven.

Wat zou het mooi zijn als er bij Allround Training Ede een paar groepen 55+ ontstaan, om onder deskundige leiding, binnen en buiten lekker samen te sporten. Want je bent nooit te oud om te sporten, het bevorderd de gezondheid, je blijft soepel en je voelt je fit.